LINDAB ROOF TETŐFELÚJÍTÓ RENDSZER

A Magyarországon, valamint a környező térségben az elmúlt évtizedekben széleskörűen elterjedt, hagyományos építési módokkal készült, lapostetős épületek csapadékvíz elleni szigetelése tipikusan bitumenes, műanyag vagy PVC alapú lágyfedésű kivitellel történt. Az ilyen módon vízszigetelt lapostetők állaga, műszaki állapota napjainkra nagyon sok esetben rohamosan leromlott, elkerülhetetlenné váltak/válnak az elég gyakori (maximum kb. 5 évenkénti) és költséges karbantartási, felújítási munkák.

A Lindab által kifejlesztett LindabRoof könnyűszerkezetestetőfelújító rendszer megfelelő megoldás a lapostetős ipari és lakossági épületek beázási problémáinak gyors, egyszerű, költségtakarékos megoldására.

A rendszer horganyzott acél tartószerkezete és bevonatos tetőfedő lemezei hosszú élettartamot, biológiai fertőzésekkel szembeni ellenállást és egyszerű karbantartási lehetőséget biztosít.

Az acél alapanyagra 15 év gyári garancia biztosított.

A fejlesztés során elsődleges szempont , hogy a kialakított új tetőszerkezet a meglévő épület tetőfödémjére viszonylag „sűrűn” elszórva, pontszerűen terhelhet, viszont az attikafalakra nem támaszkodhat. Ezáltal az alkalmazás a meglévő szerkezeti anyagok (tartó födémszerkezet, hőszigetelés, vízszigetelés) teljes megbontása és megerősítése nélkül, rövid építési idővel, száraz építéstechnológiával gazdaságosan történhet.

A LindabRoof tetőfelújító rendszer teherhordó szerkezete horganyzott, Lindab C és Z profilból áll. A horganyrétegnek köszönhető nagyfokú korrózióállóság jellemzi. A kapcsolatok önmetsző csavarokkal a helyszínen kerülnek kialakításra. A tető összes eleme a kívánt méretben érkezik a helyszínre, így helyszíni vágást nem igényel.  Az oromfal megvalósulhat trapézlemez burkolattal, vagy vakolt megjelenéssel.  A meglévő belső esővízhálózat további használatára, illetve új, külső vízelvezetés megoldására is megoldást nyújtunk. Tetőhéjazatnak Lindab cserepeslemezt vagy trapézlemezt, igényes kialakítás esetén korcoltlemez fedést javasolunk. Megfelelő műszaki megoldásokkal biztosítjuk a levegő szabad áramlását a felső burkolat alatt, így a nyári napokon akár 30-40 °C-al is csökkenhet a felületi hőmérséklet. Ennek következtében a legfelső emeleti lakásokban a komfortérzet nagymértékben javul.