LINDAB SEAMLINE SÍKLEMEZ TETŐK

  • PLX korcolt fedés

  • SRP Click Előkorcolt síklemez

Korcolt lemezfedésre a svéd PLX, valamint Alucink PLX acéllemezeket használjuk. Ezek az anyagok rendkívüli lágysággal, rugalmassággal bírnak. A táblából, vagy szalagból történő lemezfedés gyakorlatilag bármilyen típusú tetőszerkezet burkolására alkalmas. A Seamline síklemezek egyedülálló színválasztékot kínálnak a piacon. A Lindab által forgalmazott korszerű gépek, és egy szakképzett bádogos segítségével a tetők gazdaságosan és gyorsan kivitelezhetők, vízzáróságuk az egyik legjobb a tetőfedő anyagok között.

A Lindab Seamline termékcsalád rendszerét a Lindab Ereszcsatorna és Tetőbiztonsági rendszerek teszik teljessé. A Bevonatos és Alucink lemezek szakszerű kivitelezése esetén, átrozsdásodásra a Lindab Kft. 15 év anyaggaranciát vállal.

Válasszon tetőt végtelen lehetőségekkel!

A fémlemez időtlen, jól alakítható és exkluzív tetőfedő anyag, amelyet évszázadok óta nagyra értékelnek. Lényegében nem igényel karbantartást, tűzbiztos, és természetes szépségében sok-sok éven át gyönyörködhetünk. Napjainkban a tetőknek egyre növekvő szerepe van az építészeti formák kialakításában. A szép, esztétikus, praktikus tetőburkolat öltözteti az épületet, kiemeli annak karakterét. Ha a Lindab állókorcos síklemezfedését választja, épülete jól belesimul a régi műemléképületek és az ultramodern házak környezetébe egyaránt. A Lindab biztosítja Önnek szakértelmét és támogatását, hogy tervezési és építési munkája egyszerűbb és pontosabb legyen.


Röviden a Lindab Seamline-ról:

  • jól alakítható

  • jól illik a műemléképületekhez és a modern épületekhez egyaránt

  • lényegében nem igényel karbantartást

  • tűzálló

  • tartós

  • széles színválaszték

Tetőfedés hagyományosan

A mai fémlemezes tetőfedési technológia kifejlődése a XIX. században kezdődött, de az acélt, mint tetőfedő anyagot sokkal régebb óta használják. Azokban az esetekben, mikor a tető különleges hangsúlyozása szükséges,és a hagyomány megőrzésén van a hangsúly, a táblafedéses technológiát javasoljuk. Ez nem csupán jellegzetes külsőt ad a tetőnek, hanem lényegesen merevebb fedést eredményez, ami a szél hatásának fokozottan kitett tetőknél igen hasznos lehet. Az állókorcos tető hosszú vagy rövid lemezekből fektethető. Az, hogy melyik technikát választja, a tető hajlásszögétől vagy az elérni kívánt hatástól függ. Rövid lemezek meredek tetőkhöz Korábban a horganyzott acél rövidlemezeket a helyszínen kapcsolták össze a bádogosmesterek, álló- és keresztkorcok alkalmazásával. Amikor a tető elkészült, befestették a háztulajdonos által kiválasztott színre. Ma már a Lindab színezett síklemezei 17-féle színben választhatóak. A rövidlemezes technikát meredek tetőknél alkalmazzuk, mert a lemezek kezelése és rögzítése egyszerűbb a tetőn. Hosszúlemezek kevésbé meredek tetőkhöz. A tetőfedési technikák a hosszú acéllemez burkolással párhuzamosan fejlődtek. Manapság a hosszú, előre lefestett acéllemezek kész korcokkal való fektetése általános gyakorlat, különösen a kevésbé meredek tetők esetén.