SZENDVICSPANELEK

A Lindab által forgalmazott szendvicspanelek ipari jellegű, acél, valamint vasbeton vázszerkezetű épületek külső falainak, illetve tetőinek burkolatául szolgálnak. Kétfajta kivitelben;  PIR-habos és nagyobb fajsúlyú kőzetgyapotos kitöltéssel kaphatóak.

A szendvicspanel kiváló és gazdaságos megoldást jelent a tetőfelületek burkolásakor. Elég egyetlen réteget használni a tökéletes végeredményhez. A Lindab termékei nemcsak a teherbírási, tűzállósági, hőszigetelési követelményeknek és egyéb műszaki elvárásoknak felelnek meg, hanem kifejezetten esztétikusak is. Különböző színű bevonatokkal készíthető, amely megjelenésében is kielégíthet minden igényt. Hogy a panelek biztosan sértetlenül érkezzenek meg Önhöz, öntapadó fóliával védjük a felületüket.

A célnak megfelelő szendvicspanel kiválasztásának megkönnyítése érdekében feltüntettük az egyes típusokra vonatkozó pontos adatokat. A méretek mellett megtalálja a felhasznált szigetelőanyag típusát, valamint a hőátbocsátási tényezőt is. Tűzálló termékeink leírásában szerepelnek a percben megadott határértékek is. Ezek az értékek természetesen függnek a szendvicspanel kitöltéséhez használt anyagtól és a panel vastagságától. Egyes termékekkel 90 perces határértéket is sikerült elérni.

FAL SZENDVICSPANELEK: LINDAB WALL – látszó rögzítéssel

A WALL paraméterei:

Szélesség: 1000 vagy 1140 mm
Szigetelőanyag: PIR
Panelvastagság (s) mm: 40, 60, 80, 100, 120,160, 200
K (W/m2C): 0,57 0,37 0,27 0,22 0,18 0,14  0,11
Külső fegyverzet mm: 0,5 0,6
Belső fegyverzet mm: 0,4 0,5
Külső fegyverzet profilozása: „L” lineáris ; „S” sík; „M” mikro; „R” rovátkolt; „H” hullámos
Belső fegyverzet profilozása: „L” lineáris

FAL SZENDVICSPANELEK: LINDAB WALL  – rejtett rögzítéssel

Rejtett rögzítéses, függőleges és vízszintes elhelyezési lehetőséggel

A WALL paraméterei:

Szélesség: 1000 mm
Szigetelőanyag: PIR
Panelvastagság (s) mm: 40, 60, 80, 100, 120, 140
K (W/m2C): 0,57 0,37 0,27 0,22 0,18 0,14
Külső fegyverzet mm: 0,5
Belső fegyverzet mm: 0,4 0,5
Külső fegyverzet profilozása: „L” lineáris ; „S” sík; „M” mikro; „R” rovátkolt; „H” hullámos
Belső fegyverzet profilozása: „L” lineáris

TETŐ SZENDVICSPANELEK: LINDAB ROOF

Akár min. 3°-os lejtésű tetőre.

A ROOFparaméterei:

Szigetelőanyag: PIR
Panelvastagság (s) mm:  40, 60, 80, 100, 120, 160
K (W/m2C): 0,49 0,34 0,26 0,21 0,17 0,13
Külső fegyverzet mm: 0,45 0,5
Belső fegyverzet mm: 0,4 0,5
Külső fegyverzet profilozása: „T” trapéz
Belső fegyverzet profilozása: „L” lineáris

A szendvicspanelek felépítése

Alapvetően minden szendvicspanel két részből áll: a fegyverzetnek nevezett acéllemezekből, valamint az ezek közötti részt kitöltő anyagból. A fegyverzet felületvédelmét egy poliészter alapú bevonat adja. Ez felel a szendvicspanel élettartamának meghosszabbításáért. Kínálatunkban kizárólag hőszigetelési céloknak is megfelelő panelek szerepelnek, amelyek kitöltéséhez poliuretánt, illetve kőzetgyapotot szokás használni. Ez a nálunk kapható termékek esetében sincs másképp.

A szendvicspanel beépítése tetőszerkezetbe

Noha az egyik legnagyobb előnye, hogy gyorsan beépíthető, nem szabad elfelejteni, hogy ez a munka nagy szaktudást és precizitást igényel. A rögzítés módja függ a vázszerkezettől, valamint a típustól is. A PIR-habbal töltött panelek magas és alacsony bordán egyaránt rögzíthetők. A kőzetgyapot kitöltővel készült szendvicspanel rögzítése azonban kizárólag magas bordán lehetséges. A PIR-habos panel esetében is inkább a magas bordát ajánljuk.

Még mielőtt nekikezdenénk a rögzítésnek, mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy a szelemenek a tervek szerint helyezkednek-e el. Csak ezután javasolt nekikezdeni a panelek emelésének, ami során tilos az acélszalagok használata, ezek ugyanis megsérthetik a szendvicspanel szélét.

Miután a köteg a helyére került, gondoskodni kell arról, hogy ne csúszhasson le. Ezt követően eltávolítható a védőfólia a felületről, majd kezdődhet a szerelés. A rögzítést az első bordánál kezdjük, és minden szelemen alatt elvégezzük. A többi elemet ehhez igazítva, tökéletes átfedéssel rögzítsük!

A falpanel szerelése

Egyaránt készül szendvicspanel tetőkhöz és falakhoz. A függőleges szerelés érthető módon eltérő technikát igényel. A panelek emelhetők kézi erővel vagy kötéllel. Ha a panelek olyan magasságba kerülnek, ahol már nem lehetséges a földről dolgozni velük, javasolt emelőkosaras darut használni a munkához.

Ipari vagy mezőgazdasági létesítményhez, télikerthez, autóbeállóhoz vagy éppen teraszhoz keres fényáteresztő tető- és falburkolatot? Cégünk kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező, üregkamrás polikarbonát lemezeket is forgalmaz.

Árajánlatkéréssel forduljon hozzánk bizalommal!